Hoe wordt u geholpen

Als u deze pagina leest, is de kans vrij groot dat u nog geen ondernemerscoach gevonden heeft.
Vaak hebben ondernemers die nog geen coach hebben gevonden dit niet gedaan omdat ze denken dat het een kostbare relatie is die ze zich niet kunnen veroorloven.
De waarheid is echter dat dit een relatie is die je niet kunt missen.

Hoe uw bedrijf ook begonnen is. Misschien deed u alleen alles, misschien was u een van de nerds met een geweldig idee en een beetje zakelijk inzicht, of misschien nam u een bedrijf over dat door iemand anders was gestart.
Wat uw verhaal ook is, u lijkt waarschijnlijk in één opzicht op de meeste andere eigenaren van bedrijven.
U wordt gedreven door uw visie en u werkt zich uit de naad om het schip drijvend en op koers te houden. U doet dit met een combinatie van intuïtie en management hacking. Op dit punt kunt u zelfs zeggen dat uw beste lessen uit uw fouten komen. Maar aan het eind van de dag weet u wat het beste is voor het bedrijf, want het is het product van uw visie.

Uit een recent rapport van Keap en Emergent Research blijkt dat de overgrote meerderheid (94%) van de ondernemers van kleine bedrijven specifieke financiële doelstellingen voor hun bedrijf hebben, maar dat slechts 65% er vertrouwen in heeft dat ze die zullen halen.
Dit betekent dat veel de eigenaren van kleine bedrijven specifieke financiële doelen voor hun bedrijf hebben gesteld, maar er niet zeker van kunnen zijn dat ze deze zullen bereiken.
Dit is waar coaches en mentoren van pas komen.

Ondernemerscoach versus ondernemersmentor: Wat is het verschil?

Business mentor:
Een ondernemersmentor is vooral relatiegericht (dus een verbintenis op lange termijn). Mentoren zijn over het algemeen begaan met de groei en het succes van de ondernemer als individu. Hun eerste rol is om te luisteren naar de doelen, dromen en uitdagingen van de ondernemer. Om vervolgens raad en advies te geven die zowel de individuele ondernemer, als ook de manier waarop het bedrijf gerund wordt, een betere vorm te geven. Een mentor is echt een must voor elke kleine ondernemer die wil groeien en een succesvol bedrijf wil runnen.

Business coach:
Een ondernemerscoach helpt uw bedrijf bij het aanpakken van specifieke taken en doelstellingen. Bijvoorbeeld het helpen bij het proces van het aantrekken van een zakenpartner, of het beheren van een software-implementatie. De coach helpt bij het bepalen van de doelstellingen.
Ondernemers coaches is een must-have voor ondernemers. Maar als ondernemers die de gevraagde vergoeding(en) zien, schromen ze soms om gebuikt te maken van coaching. Een onderbuik reactie zou kunnen zijn om in te krimpen en/of het probleem zelf op te lossen, net zoals er al op andere gebieden van het bedrijf is gedaan.

Manieren waarop een ondernemerscoach uw bedrijf zal helpen

Als ondernemer bent u vaak begonnen als een specialist. U had een geweldig idee voor een bedrijf, en je start. Als nieuwbakken bedrijfseigenaar zit u nu opgescheept met de taak van de generalist. Dit kan een tijdje werken, maar u zult snel ervaren dat er geen tijd is om bezig te zijn met alle dingen die spelen. En er uitdagingen verschijnen die te complex zijn voor de eigen ervaring.

1. Strategie en planning

Een coach daagt u uit om anders te denken, om uw doelstellingen op te rekken. Natuurlijk hebt u hooggespannen verwachtingen voor uw bedrijf, maar het is van onschatbare waarde om uw strategie af te stemmen op iemand die deze weg al eerder heeft bewandeld. Deze u wijst op valkuilen en gebieden die u moet versterken. Iemand met een uniek, maar beproefd strategisch inzicht zal u onder druk zetten en tegelijkertijd uw aanpak op koers houden.

2. Technologie

Technologie speelt een steeds grotere rol in kleine bedrijven, en het kan moeilijk zijn om bij te blijven. Technologie helpt kleine bedrijven een concurrentievoordeel te behalen door beter te communiceren met hun werknemers, klanten en prospects en door tijd te besparen. De efficiëntie te verbeteren door processen te automatiseren en de bedrijfsprestaties te verbeteren door het gebruik van bedrijfsanalyses. Coaches beschikken over de vaardigheden die nodig zijn om nieuwe technologie met succes in te zetten, integraties te beheren en advies te geven over de beste opties voor uw unieke situatie.

3. Management

Coaches helpen uw management- en leiderschapsvaardigheden te verbeteren. Naarmate uw bedrijf groeit, zal uw rol evolueren naar een steeds grotere managementcapaciteit. Coaches helpen u om moeilijke zakelijke problemen en beslissingen op te lossen en leggen al vroeg een basis om de grote, onvermijdelijke managementstormen die voor u liggen aan te kunnen.

4. Marketingadvies

Vooral in de beginfase van een bedrijf ligt de hele marketingstrategie en -inspanning op de schouders van de bedrijfseigenaar. Coaches kunnen helpen te zien wat u niet ziet. Een doorgewinterde ondernemerscoach die ervaring heeft met branding, marketingstrategie en tactieken kan uw verkoopcijfers opkrikken.

5. Laat het bedrijf groeien

Het maakt niet zoveel uit waar u nu staat, zolang u maar duidelijk weet waar u naar toe wilt.
Een ondernemerscoach zal u helpen die onderdelen van uw bedrijf aan te pakken die verzorging nodig hebben, om ervoor te zorgen dat u op het pad blijft naar een gezonde groei.

De bedrijfsomgeving groeit voortdurend in complexiteit en in een snel tempo. Bedenk dat naarmate uw bedrijf groeit, uw belangrijkste zakelijke uitdagingen onvermijdelijk zullen veranderen. Besef ook dat deze nieuwe uitdagingen veranderingen zullen vergen in de manier waarop u uw bedrijf leidt.
Als u concurrerend wilt blijven binnen de dynamiek van van groei en verandering, wees dan niet bang om onderweg om hulp te vragen.